Showing Reports From Feb 12, 2012 to Mar 23, 2023 Change Date Range

Or choose your own date range:

From: To: Go
11-15 of 1833 Reports

Замисли Западот да помогне етнички да се исчистат шиптарите од Скопје 0 Verified

18:32 Feb 18, 2023

На ден 18.02.2023 година, во 18:32 часот, објавен е говор на омраза врз основа на етничка припадност од твитер профилот @Rebrendiran. Во твитот... More Information » « Less Information

Скопје

Македонецот живее со отровна змија во прегратка - мислејќи на Албанците 0 Verified

07:23 Feb 18, 2023

На ден 18.02.2023 година, во 07:23 часот, објавен е говор на омраза врз основа на етничка припадност од профилот @@naphexschrink. Во твитот... More Information » « Less Information

Скопје

Давај им пари на шиптарите за фестивали 0 Verified

14:55 Feb 16, 2023

На ден 16.02.2023 година, во 14:55 часот, објавен е говор на омраза врз основа на етничка припадност од профилот @natwnajubaviot. Во твитот... More Information » « Less Information

Скопје

Шиптарите, циганите кога ќе дојде ВМРО каде? 0 Verified

08:38 Feb 15, 2023

На ден 15.02.2023-та година, во 08:38 минути, регистриран е говор на омраза поради различна етничка припадност и поради социјално потекло, како... More Information » « Less Information

Скопје

Песна- говор на омраза кон Македонскиот народ 0 Verified

03:42 Feb 15, 2023

Во оваа песна постои говор на омраза кон Македонскиот народ и останатите граѓани кој живеат во Македонија од извесен Иван Динев More Information » « Less Information

Скопје

11-15 of 1833 Reports

Filter Reports By

Clear Category

Clear Location

Clear Type

Clear Media

Filter reports that contain…

Clear Verification

Clear Custom Fields

Кривични дела

Вие сте

Место каде се случил говор на омраза

Медиум

Ако се работи за телевизија, весник, радио или интернет портал ве молиме специфицирајте кои:

Јавен настан

Јавен простор

Доколку пријавата е за говор на омраза во јавен простор, опишете ги цртежите, знаците, симболите или графитите

Пријавивте ли во полиција?

Како реагираше полицијата? (можни се повеќе одговори)

препорачан орган од полицијата:

Дали сте задоволни од односот на полицијата?

Дали пријавивте на друго место?

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот

Приближна возраст

Висина

Тежина

Боја на коса

Специфични белези (облека, тетоважи, накит итн)

Total Reports Avg Reports Per Day % Verified
1833 0.45 96.56%