Кампања

Во текот на 2016 година, Хелсиншкиот комитет за човекови права изработи видео кампања под слоганот „Омразата е слабост“ која вклучува пораки против говор на омраза, надминување на предрасурдите и важност на справувањето со овој општествено негативен феномен. 

Во кампањата, јавни личности ги дадоа своите мислења и препораки. Видеата се достапни на следните линкови.