ui_main.showing_reports_from ui_main.change_date_range

26-30 of 2495 ui_main.reports

Говор на омраза на твитер кон Македониците и територијални претензии 0 ui_main.verified

12:03 Apr 18, 2024

Корисникот пишува цитирам "Ветото во ЕУ треба да го поддржи цела ЕУ, пошто Македонија е ретардна „земја“ која НЕ ТРЕБА ДА... ui_main.more_information » « ui_main.less_information

Струмица

Еден да не останите 0 ui_main.verified

14:00 Apr 17, 2024

На ден 17.04.2024 година, објавен е говор на омраза врз основа на политичка припадност и ориентација, како коментари на фејсбук објава, од профилите... ui_main.more_information » « ui_main.less_information

Прилеп

Говор на омраза поради етничка припадност 0 ui_main.verified

23:17 Apr 15, 2024

Објавено е виодео како етнички албанец не сака да прими прекршочна казна затоа што не е двојазична. На ден 15.04.2024,во Instagram има коментар... ui_main.more_information » « ui_main.less_information

Тетово

Гоцор на омраза Твитер 0 ui_main.verified

22:16 Apr 15, 2024

На твитер од корисник за информацијата како Македонија ќе гласа во совет на Европа неколку профили изјавуваат претензии и говор на омраза имено... ui_main.more_information » « ui_main.less_information

Тетово

Говор на омраза поради етничка припадност 0 ui_main.verified

19:37 Apr 15, 2024

Објавено е видео како етнички Албанец од Македонија не сака да прими прекршочна казна од полиција поради тоа што документите не се на албански... ui_main.more_information » « ui_main.less_information

Тетово

26-30 of 2495 ui_main.reports

ui_main.filter_reports_by

ui_main.clear ui_main.category

ui_main.clear ui_main.location

ui_main.clear ui_main.type

ui_main.clear ui_main.media

ui_main.clear ui_main.verification

ui_main.clear ui_main.custom_fields

Вид на говор

Кривични дела

Отежителни околности

Дали говорот на омраза е предизвикан од лажни вести?

Вие сте

Место каде се случил говор на омраза

Медиум

Ако се работи за телевизија, весник, радио или интернет портал ве молиме специфицирајте кои:

Јавен настан

Јавен простор

Доколку пријавата е за говор на омраза во јавен простор, опишете ги цртежите, знаците, симболите или графитите

Пријавивте ли во полиција?

Како реагираше полицијата? (можни се повеќе одговори)

препорачан орган од полицијата:

Дали сте задоволни од односот на полицијата?

Дали пријавивте на друго место?

Боја на коса

Специфични белези (облека, тетоважи, накит итн)

Тежина

Висина

Приближна возраст

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот

ui_main.total_reports ui_main.avg_reports_per_day % ui_main.verified
2495 0.56 97.23%