Showing Reports From May 05, 2013 to Sep 18, 2022 Change Date Range

Or choose your own date range:

From: To: Go
16-20 of 1795 Reports

План „Б“ - БЕСИЛКА 0 Verified

16:09 Jul 21, 2022

Нотиран е говор на омраза на социјалната мрежа @Facebook. Говорот на омраза е изразен на фејсбук групата Бојкотирам (https://www.facebook.com/profile.php?id=100064502149652),... More Information » « Less Information

Скопје

Да се запалат предавниците и нивните куќи 0 Verified

15:13 Jul 21, 2022

Нотиран е говор на омраза на социјалната мрежа @Facebook, поконкретно на фејсбук страната на веб пораталот Маркукуле.мк. Говорот на омраза е... More Information » « Less Information

Прилеп

Говор на омраза кон Македонскиот народ од Бугарски писател 0 Verified

01:36 Jul 17, 2022

Ова лице квази историчар со ваков текст од медуми кој го објавуваат ликов се користи говор на омраза More Information » « Less Information

Скопје

„Претседател" на ЛГБТ заедницата 0 Verified

22:33 Jul 15, 2022

Нотиран е говор на омраза на социјалната мрежа @Facebook, поконкретно на фејсбук профилот на лицето Дејан Сламков (https://www.facebook.com/dejan.slamkov.10).... More Information » « Less Information

Скопје

Геј клупа во Стојково 0 Verified

22:14 Jul 15, 2022

Нотиран е говор на омраза на социјалната мрежа @Facebook, поконкретно на Mercedes Alberto (https://www.facebook.com/mercedes.alberto.56). Истиот... More Information » « Less Information

Скопје

16-20 of 1795 Reports

Filter Reports By

Clear Category

Clear Location

Clear Type

Clear Media

Filter reports that contain…

Clear Verification

Clear Custom Fields

Кривични дела

Вие сте

Место каде се случил говор на омраза

Медиум

Ако се работи за телевизија, весник, радио или интернет портал ве молиме специфицирајте кои:

Јавен настан

Јавен простор

Доколку пријавата е за говор на омраза во јавен простор, опишете ги цртежите, знаците, симболите или графитите

Пријавивте ли во полиција?

Како реагираше полицијата? (можни се повеќе одговори)

препорачан орган од полицијата:

Дали сте задоволни од односот на полицијата?

Дали пријавивте на друго место?

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот

Приближна возраст

Висина

Тежина

Боја на коса

Специфични белези (облека, тетоважи, накит итн)

Total Reports Avg Reports Per Day % Verified
1795 0.52 96.49%