Неверифицирани

Twitter status povik za nasilstvo

13:29 Jul 9 2018 Centar, Skopje 1000, Macedonia (FYROM)

Опис
Корисникот на Твитер C4i7Z повикува на линч мој и на мое семејство од хулигани оти сум повикал новинари да истражат сторија пред да објавуваат текстови со определени тврдења само за поттикнување на омраза. Принтскринот е во релација со верзијата на текстот на порталот достапен тука.

Во повикот за линч кон мене и моето семејство кој е ретвитан 100ци пати добив 10тици закани и моето семејство и јас сме сериозно доведени во опасност (физичка и по живот). Пријава во МВР следи попладнево)

Во хајката просуствува и новинарката Јоци на нејзиниот пејџ од каде е принтскринот. Ова е хушкање на фудбалски хулигани за физичко насилство и убиство и е кривично дело
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0

Повеќе пријави

говор на омраза на вест на фејсбук

13:12 Feb 29, 2016

Skopje, Macedonia (FYROM), 0.22 Kms

Пријава за говор на омраза

11:27 Feb 20, 2015

Skopje, Macedonia (FYROM), 0.22 Kms

Шиптари и копилиња и атеисти и предавници

13:42 Dec 02, 2016

Skopje, Macedonia (FYROM), 0.22 Kms

Говор на омраза во коментари на фб

11:00 Nov 15, 2016

Skopje, Macedonia (FYROM), 0.22 Kms

Говор на омраза поради сексуална ориентација

13:04 Jun 16, 2015

Skopje, Macedonia (FYROM), 0.22 Kms