Верифицирано

Говор на омраза во натпис за амбасадорката Мариет Схурман

07:40 May 15 2014 Фејсбук

Говор на омраза во натпис за амбасадорката Мариет Схурман Говор на омраза во натпис за амбасадорката Мариет Схурман
Опис
На Фејсбук страната на Миленко Неделковски беше објавена фотографија од холандската амбасадорка Мариет Схурман, врз која има натпис со навредлива содржина врз основа на пол/род. Самиот коментар на фотографијата, напишан од страна на Миленко Неделковски, содржи говор на омраза по основ на сексуална ориентација.
Понатаму, во коментарите под самиот пост има говор на омраза со етничка димензија.
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 1