Верифицирано

Само Влада без шиптари и комунисти е легитимна влада

23:32 Jun 4 2024 Скопје

Само Влада без шиптари и комунисти е легитимна влада
Опис
На ден 04.06.2024 година, во 23:32 часот, објавен е говор на омраза врз основа на етничка и национална припадност и политичка ориентација, како фејсбук објава, од страна на профилот @marijan.kamilovski. Во објавата пишува: „Само Влада без шиптари и комунисти е легитимна влада во МКД. Се друго е наметнато од странство и е окупаторска инсталација.“
Повеќе податоци
Вид на говор: Вознемирувачки говор/Сексуално вознемирување
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Приближна возраст: 40 години

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0