Верифицирано

Дали новата власт ќе ја подржи станистичката парада на педери и други гадурии

17:02 May 28 2024 Скопје

Опис
На ден 28.05.2024 година, во 17:02 часот, објавен е говор на омраза врз основа на сексуална ориентација и родов идентитет од профилот @52Ognen. Во твитот пишува „Дали новата власт ќе ја подржи станистичката парада на педери и други гадурии, од прашања кои ме мачат?“
Повеќе податоци
Вид на говор: Повикување и поттикнување дискриминација
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0