Верифицирано

Таа ваша педерска сорта треба да се исчисти од Македонија

20:54 Jun 1 2024 Скопје

Опис
На ден 01.06.2024 година, во 08:54 часот, регистриран е говор на омраза врз основа на сексуална ориентација и родов идентитет како коментар од твитер профилот @marjanfulda. Во коментарот пишува „Ти бре "масторче" дебиловско ќе им дадеш од такви куртони како тебе Македонија не може да застане на вистинската страна на светот. Таа ваша педерска сорта треба да се исчисти од Македонија. Педерите одете во вашите матични држави“
Повеќе податоци
Вид на говор: Говор на омраза
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем
Отежителни околности: Говор на омраза со поттикнување на насилство

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0