Верифицирано

Говор на омраза кон ЛГБТ заедницата

22:15 May 26 2024 Скопје

Говор на омраза кон ЛГБТ заедницата
Опис
На ден 26.05.2024,во Instagram има коментар на име Gëzim Budeci кој повикува на говор на омраза и тоа
“Како не излегува некој да фрли некоја бомба ncnc треба да бидеме против тоа. Можеби ќе ви одговориме со Протест”
Повеќе податоци
Вид на говор: Говор на омраза
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем
Отежителни околности: Говор на омраза со поттикнување на насилство

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0