Верифицирано

Да ве снема гнаси

17:24 May 26 2024 Скопје

Да ве снема гнаси Да ве снема гнаси
Опис
На ден 26.05.2024 година, во 17:24 часот, објавен е говор на омраза врз основа на родова и сексуална ориентација, како коментар на фејсбук објава поврзана со Парадата на гордоста 2024, од профилот @marina.spasovska.167. Во коментарот на објавата пишува: „Пу да ви фрлат една бомба да ве снема гнаси“.
Повеќе податоци
Вид на говор: Говор на омраза
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем
Отежителни околности: Говор на омраза со поттикнување на насилство

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Приближна возраст: 30 години

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0