Верифицирано

Вакви гнаси само во логор

11:27 May 28 2024 Струга

Вакви гнаси само во логор Вакви гнаси само во логор
Опис
На ден 26.05.2024 година, во 15:11 часот, објавен е говор на омраза врз основа на родова и сексуална ориентација, како коментар на фејсбук објава поврзана со Парадата на гордоста 2024, од профилот @momir.trajanoski. Во коментарот на објавата пишува: „Забрана за излез од дома, вакви гнаси само во логор“.
Повеќе податоци
Вид на говор: Говор на омраза
Кривични дела: Одобрување или оправдување на геноцид злосторства против човечноста или воени злосторства
Отежителни околности: Говор на омраза со поттикнување на насилство

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Приближна возраст: 50 години

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0

Повеќе пријави

говор на омраза против жените

22:58 Dec 02, 2023

интернер, 0 Kms

Овие умноболни

14:53 May 26, 2024

Австралија, Сиднеј, 0 Kms

Говор на омраза против албанците

20:19 Jul 26, 2023

Интернет, 0 Kms

Говор на омраза против бугари

16:33 Jan 05, 2024

интернет, 0 Kms

говор на омраза против албанците

09:54 Oct 31, 2023

интернет, 0 Kms