Верифицирано

Стрелај бре ова гомнава

23:03 Apr 6 2024 Скопје

Стрелај бре ова гомнава Стрелај бре ова гомнава
Опис
На ден 06.04.2024 година во 23:03 објавен е говор на омраза врз родова основа и сексуална ориентација, како коментар на фејсбук објава со видео, од профилот @Црна Змија. Во коментарот на објавата пишува: „Стрелај бре ова гомнава“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа,Одобрување или оправдување на геноцид злосторства против човечноста или воени злосторства

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Приближна возраст: 30 години

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0