Верифицирано

Говор на омраза кон ЛГБТ заедницата

21:25 Mar 30 2024 Скопје

Говор на омраза кон ЛГБТ заедницата
Опис
На ден 30.03.2024,во Instagram има коментар на име
slavcobocevski кој повикува на говор на омраза и тоа
“Кај ги наоѓаат овие шлајмови не ми Е јасно. Смрт само за овие племе ви ебам унаказено”
Повеќе податоци
Вид на говор: Говор на омраза
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем
Отежителни околности: Говор на омраза со поттикнување на насилство
Дали говорот на омраза е предизвикан од лажни вести?: Не

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Интернет портал
Ако се работи за телевизија, весник, радио или интернет портал ве молиме специфицирајте кои:: Инстаграм

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0