Верифицирано

Комуњариии племе и семе да ви се сотре

13:39 Jan 29 2024 Скопје

Комуњариии племе и семе да ви се сотре Комуњариии племе и семе да ви се сотре
Опис
На ден 29.01.2024 година, во 13:39 часот, објавен е говор на омраза врз етничка и национална основа и политичка припадност, како коментар на фејсбук објава од профилот @dejanzorica123. Во коментарот на објавата пишува:„Дезертер еднаш дезертер втор пат амнестиран терориста на крај премиер антимакедонски се слушаме комуњариии племе и семе да ви се сотре пак да си го гласате црпко муртински и таче чурката“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа,Одобрување или оправдување на геноцид злосторства против човечноста или воени злосторства

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Приближна возраст: 40 години

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0