Верифицирано

Се молат педерите да не забегуваат со анимализам да не бидат натакнати на магаре

10:18 Nov 16 2023 Скопје

Опис
На ден 16.11.2023 година, во 10:18 часот, објавен е говор на омраза врз основа на сексуална ориентација и родов идентитет, како коментар од твитер профилот @Andon_USA. Во коментар на пост пишува „се молат педерите да не забегуваат со анимализам да не бидат натакнати на магаре“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0