Верифицирано

Само шиптари и курви можат да гласаат за сдс-шиптарска

14:14 Oct 29 2023 Скопје

Опис
На ден 29.10.2023, во 14:14 часот, од твитер профилот @kojotot5, забележан е говор на омраза поради етничка припадност и политичка припадност. Тој пишува „Само шиптари,продадени души и курви како тебе може да гласаат за сдс-шиптарска.На наредни избори нит 15 пратеника нема да имате ќе се распаднете матер ви ебам!“
Повеќе податоци
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0