Верифицирано

Педери гнасотии

20:08 Aug 30 2023 Скопје

Опис
На ден 30.08.2023 година, во 20:08 часот, објавен е говор на омраза врз основа на сексуална ориентација и родов идентитет како коментар од профилот @Jovanovski_mk. Авторот коментира „Педерите што го менуваат светот, у пичке мајчине. Ај бе исчезнете гнасотии едни.“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0