Верифицирано

Г.г Стефан

18:29 Aug 28 2023 Скопје

Г.г Стефан Г.г Стефан
Опис
На ден 28.08.2023 во 6:29 pm на Фејсбук од страна на порталот А1on.mk е објавен пост со наслов: „ Г.г Стефан: Вистинско време е самопрогласените борци за правата на жените да се запрашаат како ќе се раѓаат и воспитуваат идните поколенија “? “ и во текстот на објавата се забележува говор на омраза кон истополовите бракови и транс родовите лица од страна на Поглаварот на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија г.г. Стефан


Поглаварот на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија г.г. Стефан денеска во обраќањето по повод големиот христијански празник во манастирот „Успение на Пресвета Богородица“ на Матка рече дека сите оние кои се загрижени за третманот и правата на жената, се непознавачи на нејзиното вистинско место во христијанството.

– До каде ќе стигне светот со истополовите бракови и со хуруршката промена на полови? Вистинско време е самопрогласените борци за правата на жените да се запрашаат како ќе се раѓаат и воспитуваат идните поколенија? Пресвета Богородица била и останува да биде идеал за мајка. И со покажаната љубов и со трпението и со подготвеноста за страдање и подготвеноста за саможртва, рече г.г. Стефан.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Ако се работи за телевизија, весник, радио или интернет портал ве молиме специфицирајте кои:: A1on.mk

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0