Верифицирано

Еднаш гледав епизода со двајца педери кои сакаа да напраат операција на промена на пол

17:04 Apr 27 2023 Скопје

Опис
На ден 27.04.2023 година, во 17:04 часот е објавен говор на омраза врз основа на сексуална ориентација и родов идентитет како коментар од твитер профилот @Andon_USA. Во коментар на твит пишува „Еднаш гледав епизода со двајца педери кои сакаа да напраат операција на промена на пол за да водат лезбејска љубов...човече, немаше дно шо не беше допрено у ова шоу“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0