Верифицирано

Има нешто крипи и морбидно во возрасен човек што ги подржува педерите

15:40 May 1 2023 Скопје

Опис
На ден 01.05.2023-та година, во 15:40 часот, регистриран е говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет од твитер профилот @Viktor_Stevich, во кој пишува „Има нешто крипи и морбидно во возрасен човек што ги подржува педерите и генерално цела таа воук идеологија. Не знам што е, ама е крипи. Возрасен човек треба да е конзервативец!“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0