Верифицирано

Педери и лезбејки и F дијагноза да не дирате

15:30 Apr 24 2023 Скопје

Опис
На ден 24.04.2023, во 15:30 часот, од твитер профилот @KerberTheGreat е забележан е говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет. Авторот пишува „Педери и лезбејки и F дијагноза да не дирате. Многу се осетливи. Другото на твитер ИДЕ ПОД МАЧ БАТО. Менталниве се заштитени ко бели мечки. Ако те закача некој пиши се дека денес се осеќаш ко столна ламба и плачи како си дискриминиран“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0