Верифицирано

Бљак лезбејки

11:26 Aug 31 2022 Скопје

Бљак лезбејки
Опис
Нотиран е говор на омраза на социјалната мрежа @Twitter. Говорт на омраза е насочен кон инфлуенсерката Миа Костова и нејзината пријателка Тијана, за кои во изминатиот период медиумите пишуваа за нивнита врска. Твитерр профилот @Jovanovski_mk на својот твитер објавил твит со слика од Миа и Тијана и додал: „Само убави лезбејки може да се споделуваат на мрежи... што е ова бљаки“, на што следат и слични коментари со кои се навредуваат личностите и со тоа се предизивикува и омраза спрема нив.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0