Верифицирано

Ќе се појави нов егзекутор

18:31 May 2 2022 Скопје

Опис
Нотиран е говор на омраза на социјалната мрежа @Facebook, поконкретно на официјаланта фејсбук страна на ТВ Сител. На објава од вест за споменикот во с. Слупчане посветен на борците на УЧК, испишани се низа на коментари, скоро сите исполнети со говор на омраза по повеќе основи. Дел од коментарите се следниве: „терористи на глава да ви падни“, „вака се слави тероризмот“, „предавниците и изродите го дозволија ова“, „фала им на гласачите на СДС за овој споменик“, „како не дојде Русија во Македонија“, „долга е раката на организацијата, ќе се појави нов егзекутор како Ќошето“, „глорифицирањево на тероризам тоа се тие европско-натовски вредности“ и сл.
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0