Верифицирано

Пак да ви се случи 27 април!

08:36 Apr 29 2022 Скопје

Пак да ви се случи 27 април!
Опис
Нотиран е говор на омраза на социјалната мрежа @Twitter, поконкретно на твитер профилот на претседателот на РСМ. Пендаровски во својот твит испраќа честитка за Националниот празник на Кралството Холандија - 27 Април, на што следат негативни коментари исполнети со говор на омраза и повици за насилство. Еден од тие коментари е следниов: „Пак да ви се случи 27 април Црн четврток Амин Господи. Помилуј не од овие ЈУДИВЕ“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0