Верифицирано

Вест за величење на педерите

09:41 Apr 28 2022 Скопје

Вест за величење на педерите
Опис
Нотиран е говор на омраза на социјалната мрежа @Facebook. Во теков на минатата недела неколку интернет портали ја објави ја веста за нашиот пејач Васил Гарванлиев, поконкретно неговата изјава дека е „се верил во Америка и дека живее како во бајка“. Ваквите објави на социјалните мрежи исполнети се со коментари, кои во најголем дел содржат говор на омраза. Дел од коментарите се следниве: „педер“, „педерска работа“, „сатанист“, „не се враќај во Македонија“, „на велигденски празници се тера кампања за педерастија..“, „изреметени умови и полови...“, „се рекламираат само педери и проститутки“ и сл.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0