Верифицирано

Шарени некрофили

13:36 Apr 21 2022 Скопје

Шарени некрофили
Опис
Нотиран е говор на омраза на социјалната мрежа @Twitter. На твитер профилот @m0rban обајвен е твит поврзан со обвинението за малечката Тамара Димовска, кое последнава недела беше повлечено од страна на обвинителството. Твитот гласи: „Сите сте тука за партија, ниту еден за Тамара. Ве нема денес некрофили скапани, гнасни...“, на што следат низа на коментари и ре-твитови исполнети со говор на омраза насочен кон оние кои протестираа и оние кои ги водеа протестите на кои се бараше правда за овој случај. Дел од коментарите се следниве: „Пцојсајте песови некрофилски, пцојсајте!“, „ сорошови енџио работилници“, „Ќутат пошто се свесни соучесници и човечки шљам.“, „Шарена багра ...све најмило да ви ибам Стајковци да ви се деси“, „лицрмерни некрофили“ и сл.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0