Верифицирано

Прогласени за умрено

16:10 Apr 19 2022 Скопје

Прогласени за умрено
Опис
Нотиран е говор на омраза на социјалната мрежа @Twitter. Твитер профилот со име @Biktop16 објавил твит кој гласи: „Комуњара и УЧК Дуи ги прогласуем за умрено“, на што следат коментари: „чул те Господ“ и „останува уште да ги закопам“, со што се шири говор на омраза врз основа на политичка и етничка припадност.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0