Верифицирано

Ликвидирачко чистење на предавниците

11:20 Apr 18 2022 Скопје

Ликвидирачко чистење на предавниците
Опис
Нотиран е говор на омраза на социјалната мрежа @Twitter. Твитер профилот @marjanfulda, коментирајќи го настанот во Битола со отврање на бугарскиот културен центар, во својот твит повикува на насилство и шири говор на омраза кон сите оние што го поддржуваат овој центар. Твитот гласи: „Се прашувам дали во таа огромна БИТОЛА МАКЕДОНСКА. има сила мажи која ќе го уништат тој фешистички бг клуб во БТ и во ОХ. ВРЕМЕ Е ЗА АГРЕСИВНО И ТЕРОРИСТИЧКО ЛИКВИДИРАЧКО ЧИСТЕЊЕ НА ПРЕДАВНИЦИТЕ“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0