Верифицирано

Сорос платеници и некрофил!

16:38 Apr 11 2022 Скопје

Сорос платеници и некрофил!
Опис
Нотиран е говор на омраза на социјланта мрежа @Twitter. Во твитер објава поврзана со случајот Денис Тот, твитер профилот @arozgj пишува: „Да беа 'шарените' автентично македонско движење а не сорос платеници, досега ќе се организираа, ќе маршираа по улиците, ќе бараа правда и оставки од првиот полицаец и дир на карил, а некрофилот Огнен Јанески ќе водеше напред дерејќи се: Убијци!Ама не се. Само лицемери, пизди.“, на што следат коментари: „говедото кариера направи на несреќата на малата Тамара.“, „Затоа што шарените на крилјата на лагата и некрофилијата помогнаа во нелегитимна смена на државен поредок и национално понижување. “. Со ова се шири говор на омраза и се поттикнува омраза кон определа група на луѓе, или поконкретно одредени поедицни.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0