Верифицирано

Коментари- Радио слободна Европа (ЛГБТИ Права)

15:29 Aug 30 2021 Скопје

Коментари-  Радио слободна Европа (ЛГБТИ Права)
Опис
На 28 август, објавена е вест со наслов, Правата на ЛГБТИ унапредени,но хомофобијата сеуште присутна. Под овој текст има десетици коментари кои претставуваат дисктиминаторки говор и вознемерување, како и повикување на насилство.
Повеќе податоци
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0