Verificat

Тони Михајловски - „Северџган. Север џган.”

11:54 Jul 12 2020 Скопје

Descrierea
На ден 12.07.2020 година на својот facebook профил напишал објава со следните зборови: „Северџган. Север џган.” Споделувајќи ја објавата од порталот „Република“ со наслов „Предизвикува меѓународен скандал оти не е Северна“. Владината дописничка (алудирајќи на новинарката Тања Милеска) реагира кај Мицотакис дека се користи името Македонија. Пријавениот Михајловски со личната објава на својот facebook профил бил со намера да поттикне и предизвика омраза и раздор кон политички неистомисленици. Со овој пост се распалуваат и подгреваат чувства на непризнавање нетолеранција, упатување навреди омаловажување кон политичните противници.
Date suplimentare

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Credibilitate: UP DOWN 0