Верифицирано

Циганите и шиптарите се таргет група гласачи на СДСМ

20:24 Jun 20 2020 Скопје

Опис
На ден 20.06.2020-та година во 20:22 часот, на твитер профилот @Jovanowsky е забележан говор на омраза поради социјално потекло/етничка припадност. Во твитот пишува „Циганите и шиптарите. Таа е таргет група гласачи на СДСМ. Не за џабе Заев рече дека не се повеќе македонска партија. Го бушат дното, беда и мизерија. Шутка.“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0