Верифицирано

"Смрт за педери"- Говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет на статија

15:39 May 5 2013 Скопје

Опис
На ден 20.06.2019 (Четврток) забележан е говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет на наслов на статија која е напишана во Мај 2013 година на веб порталот "За се" (zase.mk) и истиот гласи: "ФОТО:Смрт за педери, добија новите билборди на ЛГБТ заедницата". Говорот на омраза се забележува и во текстот на статијата и истиот гласи: "ЛГБТ заедницата во Македонија денеска постави еден куп нови билборди низ Скопје со текст Геј, Лезбејки, Би, Транс Квир. Револтираните граѓани одма ги решија. На нив напишаа СМРТ ЗА ПЕДЕРИ".
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Интернет портал

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0