Showing Reports From Feb 16, 2014 to May 22, 2019 Change Date Range

Or choose your own date range:

From: To: Go
1-5 of 494 Reports

Говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет 0 Verified

11:21 May 22, 2019

На ден 20.05.(Понеделник) на прес конференција беше најавено оддржување на Првата Парада на гордоста во Скопје на 29ти јуни. Сител телевизија... More Information » « Less Information

Скопје

"Добар педер мртов педер"-Говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет 0 Verified

20:25 May 20, 2019

На ден 20.05.2019 година (Понеделник) забележан е говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет на Фејсбук страната на медиумот... More Information » « Less Information

Скопје

Фејв ако сакаш да тепаме педери на 29-ти во Скопје 0 Verified

09:19 May 20, 2019

На ден 20.05.2019-та година, во 09:19 часот, е нотиран говор на омраза поради различна сексуална ориентација и родов идентитет, објавено на... More Information » « Less Information

Скопје

Невладини финансирани од американци, водени од шиптари 0 Verified

05:03 May 13, 2019

На ден 13.05.2019-та, во 05:03 часот, регистрирано е говор на омраза поради различна етничка припадност, објавено од твитер профилот @Igor_rujo.... More Information » « Less Information

Скопје

1-5 of 494 Reports

Filter Reports By

Clear Category

Clear Location

Clear Type

Clear Media

Filter reports that contain…

Clear Verification

Clear Custom Fields

Кривични дела

Вие сте

Место каде се случил говор на омраза

Медиум

Ако се работи за телевизија, весник, радио или интернет портал ве молиме специфицирајте кои:

Јавен настан

Јавен простор

Доколку пријавата е за говор на омраза во јавен простор, опишете ги цртежите, знаците, симболите или графитите

Пријавивте ли во полиција?

Како реагираше полицијата? (можни се повеќе одговори)

препорачан орган од полицијата:

Дали сте задоволни од односот на полицијата?

Дали пријавивте на друго место?

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот

Приближна возраст

Висина

Тежина

Боја на коса

Специфични белези (облека, тетоважи, накит итн)

Total Reports Avg Reports Per Day % Verified
494 0.26 90.49%