Showing Reports From May 05, 2013 to Jul 16, 2021 Change Date Range

Or choose your own date range:

From: To: Go
1-5 of 1689 Reports

Говор на омраза во однос на дискриминација против ЛГБТ+ заедницата. 0 Verified

23:11 Jul 16, 2021

Говор на омраза во однос на дискриминација против ЛГБТ+ заедницата, каде се користи терминот педери. More Information » « Less Information

Штип

Говор на омраза во однос на распишани огласи за вработување во Народна Банка на РСМ. 0 Verified

22:36 Jul 13, 2021

Говор на омраза во однос на распишани огласи за вработување во Народна Банка на РСМ, користејќи се со терминот шиптари. More Information » « Less Information

Скопје

Говор на омраза насочен кон припадниците од албанската националност во РСМ. 0 Verified

19:08 Jul 12, 2021

Говор на омраза насочен кон припадниците од албанската националност во РСМ, користејќи го терминот шиптари. More Information » « Less Information

Скопје

Говор на омраза во однос на навивачките определби за финалето на Европското првенство во фудбал. 0 Verified

13:12 Jul 11, 2021

Говор на омраза во однос на навивачките определби за финалето на Европското првенство во фудбал, користејќи го терминаот шиптари. More Information » « Less Information

Скопје

Коментар со говор на омраза во однос на геј популацијата. 0 Verified

22:09 Jul 09, 2021

Коментар со говор на омраза во однос на геј популацијата, нарекувајќи ги педери. More Information » « Less Information

Скопје

1-5 of 1689 Reports

Filter Reports By

Clear Category

Clear Location

Clear Type

Clear Media

Filter reports that contain…

Clear Verification

Clear Custom Fields

Кривични дела

Вие сте

Место каде се случил говор на омраза

Медиум

Ако се работи за телевизија, весник, радио или интернет портал ве молиме специфицирајте кои:

Јавен настан

Јавен простор

Доколку пријавата е за говор на омраза во јавен простор, опишете ги цртежите, знаците, симболите или графитите

Пријавивте ли во полиција?

Како реагираше полицијата? (можни се повеќе одговори)

препорачан орган од полицијата:

Дали сте задоволни од односот на полицијата?

Дали пријавивте на друго место?

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот

Приближна возраст

Висина

Тежина

Боја на коса

Специфични белези (облека, тетоважи, накит итн)

Total Reports Avg Reports Per Day % Verified
1689 0.56 96.27%