ui_main.showing_reports_from ui_main.change_date_range

1-5 of 2451 ui_main.reports

Дивото племе се степа 0 ui_main.verified

13:37 Apr 01, 2024

На ден 01.04.2024 година во 13:37, објавен е говор на омраза врз етничка и национална припадност, како коментар на фејсбук објава, од профилот... ui_main.more_information » « ui_main.less_information

Гевгелија

Само КУРВИТЕ И ПЕДЕРИ ГАЗОЛИЖАЧИ СЕВЕРЏАНИ се подсмеваат 0 ui_main.verified

20:40 Mar 31, 2024

На ден 31.03.2024 година, во 20:40 часот, објавен е говор на омраза врз етничка и национална основа, политичка припадност и родова основа, како... ui_main.more_information » « ui_main.less_information

Прилеп

Белви 0 ui_main.verified

15:10 Mar 31, 2024

На ден 31 март ТВ Телма на својата фејсбук страница објави дека девојката Ени е пронајдена кај хотелот Белви и дека е во добра состојба. Во... ui_main.more_information » « ui_main.less_information

Скопје

Manastir vo Tetovo 0 ui_main.verified

21:49 Mar 30, 2024

На ден 30.03.2024 година, во 21:49 часот, објавен е говор на омраза врз основа на политичка припадност, родова основа и сексуална ориентација,... ui_main.more_information » « ui_main.less_information

Прилеп

Говор на омраза кон ЛГБТ заедницата 0 ui_main.verified

21:25 Mar 30, 2024

На ден 30.03.2024,во Instagram има коментар на име slavcobocevski кој повикува на говор на омраза и тоа “Кај ги наоѓаат овие шлајмови... ui_main.more_information » « ui_main.less_information

Скопје

1-5 of 2451 ui_main.reports

ui_main.filter_reports_by

ui_main.clear ui_main.category

ui_main.clear ui_main.location

ui_main.clear ui_main.type

ui_main.clear ui_main.media

ui_main.clear ui_main.verification

ui_main.clear ui_main.custom_fields

Вид на говор

Кривични дела

Отежителни околности

Дали говорот на омраза е предизвикан од лажни вести?

Вие сте

Место каде се случил говор на омраза

Медиум

Ако се работи за телевизија, весник, радио или интернет портал ве молиме специфицирајте кои:

Јавен настан

Јавен простор

Доколку пријавата е за говор на омраза во јавен простор, опишете ги цртежите, знаците, симболите или графитите

Пријавивте ли во полиција?

Како реагираше полицијата? (можни се повеќе одговори)

препорачан орган од полицијата:

Дали сте задоволни од односот на полицијата?

Дали пријавивте на друго место?

Боја на коса

Специфични белези (облека, тетоважи, накит итн)

Тежина

Висина

Приближна возраст

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот

ui_main.total_reports ui_main.avg_reports_per_day % ui_main.verified
2451 0.55 97.18%