ui_main.showing_reports_from ui_main.change_date_range

31-35 of 2495 ui_main.reports

Убиство од Албанец 0 ui_main.verified

12:16 Apr 15, 2024

На објава на News 24 Live на која се известува за убиство, забележан говор на омраза по повеќе основи – етничка, национална и родова. ui_main.more_information » « ui_main.less_information

интернет

Говор на омраза - албански јазик 0 ui_main.verified

12:05 Apr 15, 2024

На ден 15.04.2024,во Instagram има коментар на име _hari_hari кој повикува на говор на омраза и тоа “Депоррирајте ги од каде што се... ui_main.more_information » « ui_main.less_information

Скопје

Да ве сотрат еден да не останите племе сатанистичко 0 ui_main.verified

20:47 Apr 12, 2024

На ден 12.04.2024 година во 20:47 објавен е говор на омраза основа на етничка и национална припадност, како коментар на фејсбук објава, од... ui_main.more_information » « ui_main.less_information

Битола

Предизборна пропаганда на Груби и Ахмети преку албанската песна за „борбата против Шкиите“ – погрден назив за Македонците и Србите 0 ui_main.verified

12:51 Apr 12, 2024

„Артан Груби објави повторно видео со претседателот на ДУИ Али Ахмети додека пее народна албанска песна. Песната што ја пее Ахмети е старата... ui_main.more_information » « ui_main.less_information

Скопје

31-35 of 2495 ui_main.reports

ui_main.filter_reports_by

ui_main.clear ui_main.category

ui_main.clear ui_main.location

ui_main.clear ui_main.type

ui_main.clear ui_main.media

ui_main.clear ui_main.verification

ui_main.clear ui_main.custom_fields

Вид на говор

Кривични дела

Отежителни околности

Дали говорот на омраза е предизвикан од лажни вести?

Вие сте

Место каде се случил говор на омраза

Медиум

Ако се работи за телевизија, весник, радио или интернет портал ве молиме специфицирајте кои:

Јавен настан

Јавен простор

Доколку пријавата е за говор на омраза во јавен простор, опишете ги цртежите, знаците, симболите или графитите

Пријавивте ли во полиција?

Како реагираше полицијата? (можни се повеќе одговори)

препорачан орган од полицијата:

Дали сте задоволни од односот на полицијата?

Дали пријавивте на друго место?

Боја на коса

Специфични белези (облека, тетоважи, накит итн)

Тежина

Висина

Приближна возраст

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот

ui_main.total_reports ui_main.avg_reports_per_day % ui_main.verified
2495 0.56 97.23%