ui_main.showing_reports_from ui_main.change_date_range

2451-2455 of 2495 ui_main.reports

Говор на омраза 0 ui_main.verified

12:18 May 29, 2014

Оваа недела забележав два испишани графити кои содржат говор на омраза.Едниот од нив го забележав на зграда на улицата “Туристичка”... ui_main.more_information » « ui_main.less_information

Охрид

Говор на омраза 0 ui_main.verified

13:23 May 23, 2014

На фан страна на Фејсбук на ТВ Орбис на објавена вест „ Девет килограми албанска марихуана запленети во полициска акција“ следуваат... ui_main.more_information » « ui_main.less_information

Битола

Расистички говор на омраза 0 ui_main.verified

01:52 May 22, 2014

На Фејсбук страницата на Говор на омраза, на објавена фотографија од Нелсон Мандела, со негов цитат, се појави коментар со говор на омраза врз... ui_main.more_information » « ui_main.less_information

Фејсбук

Коментари против Комитетот и на етничка основа 0 ui_main.verified

13:23 May 21, 2014

На објава на Фејсбук страницата на Хелсиншкиот Комитет, по повод насилните протести во Ѓорче Петров беа закачени коментари во кои беше нападнат... ui_main.more_information » « ui_main.less_information

Фејсбук

Организирање за протест по повод немирите на етничка основа 0 ui_main.verified

00:11 May 21, 2014

На Фејсбук се појави настан насловен како „Протест против насилното однесување кон нас македонците од страна на МВР“, кој сепак... ui_main.more_information » « ui_main.less_information

Фејсбук

2451-2455 of 2495 ui_main.reports

ui_main.filter_reports_by

ui_main.clear ui_main.category

ui_main.clear ui_main.location

ui_main.clear ui_main.type

ui_main.clear ui_main.media

ui_main.clear ui_main.verification

ui_main.clear ui_main.custom_fields

Вид на говор

Кривични дела

Отежителни околности

Дали говорот на омраза е предизвикан од лажни вести?

Вие сте

Место каде се случил говор на омраза

Медиум

Ако се работи за телевизија, весник, радио или интернет портал ве молиме специфицирајте кои:

Јавен настан

Јавен простор

Доколку пријавата е за говор на омраза во јавен простор, опишете ги цртежите, знаците, симболите или графитите

Пријавивте ли во полиција?

Како реагираше полицијата? (можни се повеќе одговори)

препорачан орган од полицијата:

Дали сте задоволни од односот на полицијата?

Дали пријавивте на друго место?

Боја на коса

Специфични белези (облека, тетоважи, накит итн)

Тежина

Висина

Приближна возраст

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот

ui_main.total_reports ui_main.avg_reports_per_day % ui_main.verified
2495 0.56 97.23%