Верифицирано

Турци , курди , цигани , торбеши , шиптари , све е на откуп на "кванташки пазар"

17:21 Jun 5 2024 Скопје

Турци , курди , цигани , торбеши , шиптари , све е на откуп на "кванташки пазар"
Опис
На ден 05.06.2024 година, во 17:21 часот, објавен е говор на омраза врз основа на етничка и национална припадност, како фејсбук објава, од страна на профилот @dame.gurcinovski. Во објавата пишува: „Турци , курди , цигани , торбеши , шиптари , све е на откуп на "кванташки пазар" ДПНЕ све откупује ... Дај 6 шиптара од тие на ДУИ , 2ца турци , еден циган и тури една Моника Зајкова ќе се најде ...“
Повеќе податоци
Вид на говор: Вознемирувачки говор/Сексуално вознемирување
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Приближна возраст: 40 години

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0