Верифицирано

Ако ни го поделат државичево шиптарите и татарите

10:50 Jun 1 2024 Скопје

Опис
На ден 01.06.2024 година, во 10:50 часот, објавен е говор на омраза врз основа на етничка припадност и национална припадност од профилот @Rebrendiran. Во него пишува „Ако ни го поделат државичево Шиптарите и Татарите, а кај обете англичаните им негуваат ројалистички агентури, ова може да ни биде царското семејство“.
Повеќе податоци
Вид на говор: Вознемирувачки говор/Сексуално вознемирување
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0