Верифицирано

Шиптарите се криво насадени така да за нив нема исправачка

12:34 Jun 1 2024 Скопје

Опис
На ден 01.06.2024 година, во 12:34 часот, објавен е говор на омраза врз основа на етничка припадност како коментар од твитер профилот @zlatkothegoldy. Во коментарот авторот пишува „Шо знам никогаш не сум сакал да сум шовинист ама шиптарите се криво насадени така да за нив нема исправачка. Кешки да не сум во право“.
Повеќе податоци
Вид на говор: Повикување и поттикнување дискриминација
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0