Верифицирано

Мицкоски до Османи

20:31 Apr 30 2024 Скопје

Мицкоски до Османи Мицкоски до Османи
Опис
На ден 30.04.2024 во 8:31 pm на Фејсбук од страна на порталот A1on.mk е објавен пост со наслов: „ Мицкоски до Османи: Слоганот не е шовинистички туку означува дека ќе ја вратиме Македонија на народот кој вие од власта го крадете „ и е забележан коментар со говор на омраза врз етничка и национална основа

Sabedin Isein
Kocese vratet dedomi pokoe togas i Makedonija ce e vratete nazalost

Goran Spasov
Sabedin Isein ДА МИ ТИ СЕ ПОСЕРАМ ВО СЕ ШТО ТИ ПОСТОИ ШИПТАРСКО
Повеќе податоци
Вид на говор: Вознемирувачки говор/Сексуално вознемирување
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Ако се работи за телевизија, весник, радио или интернет портал ве молиме специфицирајте кои:: A1on.mk

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0