Верифицирано

Шиптарите се отпадници на Исламот

14:52 Mar 17 2024 Скопје

Опис
На ден 17.03.2024-та година, во 14:52 часот, објавен е говор на омраза врз основа етничка припадност како коментар од профилот @hitl1488. Во коментарот пишува „Шиптарите се отпадници на Исламот“..
Повеќе податоци
Вид на говор: Вознемирувачки говор/Сексуално вознемирување
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0