Верифицирано

Клетото шиптарско племе разбира само сила

11:45 Mar 25 2024 Скопје

Опис
На ден 25.03.2024-та година, во 11:45 часот, објавен е говор на омраза врз основа на етничка припадност од твитер профилот @Prebond_Rex. Во твитот пишува „Моментот кога дозволивме шиптарите да пројдат неказнето за убиствата на 5 македонски деца на Смилковско езеро е почетокот на крајот. Клетото шиптарско племе разбира само сила“.
Повеќе податоци
Вид на говор: Повикување и поттикнување дискриминација
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем
Дали говорот на омраза е предизвикан од лажни вести?: Не

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0