Верифицирано

Тие се козарско инцесно крволочно геноцидно племе

13:34 Mar 30 2024 Скопје

Опис
На ден 30.03.2024-та година, во 13:34 часот е нотиран е говор на омраза поради етничка припадност како коментар од твитер профилот @marjanfulda. Во коментарот кој се однесува на провокациите за вандализираната црква Свети Атанасиј на тетовско Кале пишува „Тоа е комплимет за да ѓи нарекуваш неандерталци. Тие се едно диво козарско инцесно крволочно геноцидно племе које треба во наскоро време да се исчисти од планетава“.
Повеќе податоци
Вид на говор: Говор на омраза
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа
Отежителни околности: Говор на омраза со поттикнување на насилство

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0