Верифицирано

Племе кое мора да биде запрено

13:25 Mar 30 2024 Скопје

Племе кое мора да биде запрено Племе кое мора да биде запрено
Опис
На ден 30.03.2024 година, во 13:25 часот, објавен е говор на омраза врз етничка и национална основа, како коментар на фејсбук објава, од профилот @viktor.dodov.9. Во коментарот на објавата пишува: „Племе кое мора да биди запрено. Има ли уште некој што верува во соживот, интегрирање и таквите срања“.
Повеќе податоци
Вид на говор: Повикување и поттикнување дискриминација
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа,Одобрување или оправдување на геноцид злосторства против човечноста или воени злосторства

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Приближна возраст: 40 години

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0