Верифицирано

Деца

15:56 Mar 10 2024 Скопје

Деца Деца Деца
Опис
15. На ден 10 март страницата ЦрноБело на фејсбук објави вест поврзана со една млада жена која во едно видео изјавила дека не сака да има деца и дека нејзината цел е да спие, да оди на шопинг и на маникир. Во дел од коментарите може да се забележи користење на говор на омраза и ширење омраза кон младата жена за иборот кој го направила, но исто така може да се забележи и ниското ниво на свесност во нашето општество за тие жени кои одлучиле да немаат деца.
Повеќе податоци
Вид на говор: Вознемирувачки говор/Сексуално вознемирување
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Ако се работи за телевизија, весник, радио или интернет портал ве молиме специфицирајте кои:: Црно бело
Дали пријавивте на друго место?: Не пријавив на друго место

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0