Верифицирано

Говор на омраза ромски бал

21:29 Jan 7 2024 Скопје

Говор на омраза ромски бал Говор на омраза ромски бал Говор на омраза ромски бал Говор на омраза ромски бал Говор на омраза ромски бал Говор на омраза ромски бал Говор на омраза ромски бал Говор на омраза ромски бал
Опис
На ден 07 јануари порталот Шило Магазин на својата фејсбук страна сподели вест за тоа дека влезниците за Ромски бал се солени, односно дека висока маса е 300 евра со вклучен пијалок. Во големиот број на коментари може да се забележи поттикнување на говор на омрза кон Ромите.
Повеќе податоци
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Ако се работи за телевизија, весник, радио или интернет портал ве молиме специфицирајте кои:: Шило магазин
Дали пријавивте на друго место?: Не пријавив на друго место

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0