Верифицирано

Ако на Шиптарите им се сечени, дали и на Шиптарките им се сечени за другарче прашувам?

22:32 Nov 1 2023 Скопје

Опис
На ден 01.11.2023, во 22:32 часот, од твитер профилот @qw7ar, забележан е говор на омраза поради етничка припадност. Тој пишува „Ако на Шиптарите им се сечени, дали и на Шиптарките им се сечени за другарче прашувам?“
Повеќе податоци
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0